Blog

Stel je voor, je staat op het punt om je huis te verkopen. Het huis waar je jarenlang herinneringen hebt opgebouwd. Maar wat is het nu eigenlijk waard? Dit is waar een taxatie om de hoek komt kijken. Een taxatie is niet zomaar een cijfer; het is de sleutel tot een succesvolle verkoop en een verstandige aankoop.

De Betekenis van een Taxatie
Denk aan een
taxatie als een kompas voor jouw woningtransactie. Onze erkende registertaxateur Ferenc komt langs, bekijkt het gehele huis, en geeft je vervolgens een gedetailleerde waardebepaling. Dit objectieve oordeel is belangrijk, vooral omdat banken en hypotheekverstrekkers het gebruiken om te bepalen hoeveel ze je kunnen lenen. 

Waarom een Taxatie?
Stel je voor, je hebt eindelijk een koper gevonden, maar de bank wil eerst weten of je huis wel echt zoveel waard is als jij denkt. Een onafhankelijke taxatie zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het helpt je ook om een realistische verkoopprijs vast te stellen, wat ervoor zorgt dat je huis sneller verkocht wordt. En laten we eerlijk zijn, niemand wil dat zijn huis eindeloos te koop staat.

Waarom is een taxatie waardevol?
1. Geeft inzicht in de marktwaarde;
2. Geeft jou een goede onderhandelingsbasis; 
3. Een belangrijke factor bij het maken van financiële plannen;  
4. Duidelijkheid bij scheiding of erfenis; 
5. Kan je helpen bij het bepalen van je renovatieplannen;

Waarom Obèr Makelaardij? 
Bij Obèr Makelaardij weten we hoe belangrijk het is om de juiste waarde van je huis te kennen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een scherp oog voor detail, zorgt onze taxateur ervoor dat je een accurate en betrouwbare waardebepaling krijgt. Onze Ferenc is niet zomaar een taxateur, maar een register taxateur en jouw gids in de wereld van vastgoedwaardering. 

Duidelijke tarieven  
De kosten voor een taxatierapport bedragen bij Obèr Makelaardij € 700,- voor een woonhuis en € 775,- voor een appartement, en dat is inclusief BTW, kadasterkosten, validatiekosten een glimlach en kop koffie. 

Het Belang van Zekerheid
Een
taxatie biedt niet alleen zekerheid voor jou, maar ook voor de koper en de bank. Het zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij aan toe is, en dat is een geruststellend gevoel. Bij Obèr Makelaardij zorgen we ervoor dat het hele proces soepel verloopt. 

Conclusie
Dus, of je nu je ideale thuis wilt kopen of je huidige woning wilt verkopen, een taxatie is onmisbaar. Het geeft je de nodige zekerheid en helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen. Bij Obèr Makelaardij ben je in goede handen. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de waarde van jouw huis!

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod