Blog

Het verkopen van je woning kan een spannende, maar ook stressvolle ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding en een goed plan kun je ervoor zorgen dat je woning snel en tegen een goede prijs verkocht wordt. Hier is een uitgebreide checklist die je kunt volgen om je huis verkoopklaar te maken.

Voorbereiding
1. Maak een realistische inschatting van de waarde: Laat je woning taxeren door een erkende NVM-taxateur om een goede startprijs te bepalen.
2. Stel een budget op: Bepaal hoeveel je wilt besteden aan de verkoop, inclusief makelaarskosten, eventuele renovatiekosten en notariskosten.
3. Kies een geschikte makelaar: Selecteer een ervaren en betrouwbare VBO-makelaar die past bij jouw wensen en budget.
4. Verzamel benodigde documenten: Zorg dat je alle benodigde documenten, zoals het eigendomsbewijs, energielabel en kadastrale kaart, bij de hand hebt.

Woning verkoopklaar maken
1. Ruim op en maak schoon: Zorg voor een nette en opgeruimde woning die een frisse en uitnodigende indruk maakt.
2. Onderhoud en kleine klusjes: Repareer kleine gebreken, vervang defecte verlichting en fris de woning op met een likje verf waar nodig.
3. Styling en interieur: Zorg voor een neutrale en smaakvolle inrichting die een breed publiek aanspreekt. Overweeg professionele styling voor een optimaal resultaat.
4. Tuin en exterieur: Maak de tuin netjes en verzorgd, en zorg voor een goed onderhouden gevel en dakgoten.


Promotie en bezichtigingen
1. Maak professionele foto's/video's: Laat een professionele fotograaf foto's maken die de woning op zijn mooist presenteren. Of laat ons een pakkende Sneak Peek video maken.
2. Schrijf een pakkende advertentietekst: Belicht de unieke kenmerken van je woning en maak kopers enthousiast.
3. Promotie via makelaar en online: Maak gebruik van de marketingkanalen van je makelaar en plaats je woning op Funda en andere online platforms.
4. Organiseer bezichtigingen: Zorg voor een georganiseerde en efficiënte planning van bezichtigingen, met duidelijke informatie voor potentiële kopers.

Onderhandeling en afhandeling
1. Reageer professioneel op biedingen: Bepaal in overleg met je makelaar een strategie voor het onderhandelen met bieders.
2. Ondertekening koopovereenkomst: Laat de koopovereenkomst zorgvuldig controleren door een notaris voordat je tekent.
3. Overdracht van de woning: Werk samen met de notaris voor de definitieve overdracht van de woning en de sleuteloverdracht.

Conclusie

Het verkopen van je huis hoeft niet stressvol te zijn als je goed voorbereid bent en de juiste makelaar hebt. Volg deze checklist of ga een samenwerking met ons aan om ervoor te zorgen dat je huis in topconditie is en optimaal gepresenteerd wordt aan potentiële kopers. 

Onze voordelen: lokale marktkennis, expertise, gratis waardebepaling, professionele foto's/video's, pakkende teksten, online vindbaarheid, begeleiding bij bezichtigingen, onderhandelingen en afronding. 


Bij Obèr Makelaardij staan we klaar om je door elke stap van het proces te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod